24.2. - Потписани протоколи о испоруци огревног дрвета за 2016. годину

Протоколи о испоруци огревног дрвета на одложено плаћање потписани су данас у Бањалуци,  између ЈПШ ''Шуме Републике Српске'' а.д. Соколац и представника Удружења пензионера Републике Српске, Борачке организације Републике Српске, Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске и Савеза организација и удружења ратних војних инвалида Републике Српске.  


У име Јавног предузећа протоколе је потписао в.д.директора Ристо Марић са предсједницима удружења и организација Радом Ракуљем, Недељком Митровићем и Драганом Врховцем и замјеником предсједника Борачке организације РС Зораном Видићем. Испред Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде  протоколе је потписао министар Стево Мирјанић, а испред Министарства рада и борачко-инвалидске заштите министар Миленко Савановић.
Протоколима је предвиђено да се члановима ових организација и удружења обезбједи испорука огревног дрвета за 2016. годину, на одложено плаћање, на шест рата.
Прецизне количине огревног дрвета и квалитет регулисаће се појединачним уговорима шумских газдинстава и  наведених организација и удружења.Приликом потписивања, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Стево Мирјанић рекао је исти представљају устаљену праксу коју треба унапређивати. Реализација протокола добро функционише, а тамо гдје се појаве проблеми, потребно је заједнички тражити рјешење.
Министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић подржава овакву врсту активности, с обзиром да се ради о категоријама које су дале велики допринос друштву и треба помоћи онима којима је то заиста потребно.
Раде Ракуљ, предсједник Удружења пензионера РС нагласио је да се, према информацијама са терена, ситуација када је у питању реализација појединачних уговора поправља. Затражио је од надлежних да се размотри могућност обезбјеђивање огрева за оне који нису у могућности да плате.
Драган Врховац нагласио је да се из године у годину поправља стање када је у питању реализација протокола на терену и да велики број чланова овог удружења користи ову врсту погодности.
Недељко Митровић, рекао је да ова активност прихваћена дијелом од стране чланова Републичке организације породица заробљених и несталих бораца и несталих цивила РС, али и да има велики значај и са моралног аспекта.
Замјеник предсједника Борачке организације РС, Зоран Видић поздравио је овакву активност која има за циљ да олакша обезбјеђење огревног дрвета. Он је нагласио да се мора повести рачуна  и о  демобилисаним борацима, који не раде, а нису још увијек остварили услове за пензионисање.
В.д. директора Јавног предузећа Ристо Марић, рекао је  да Јавно предузеће кроз овакве протоколе настоји да помогне овим категоријама друштва. Такође, рекао је и да уколико  се појаве проблеми приликом реализације протокола, исте треба рјешавати заједнички.

 

Нови документи

29. Sep 22
Одлука о избору најповољније понуде за набавку здравствених услуга за потребе ШГ 'Панос' 29.09.
29. Sep 22
Извјештај о закљученим уговорима за период од 01.01.- 28.09.2022.године ШГ 'Јахорина'
27. Sep 22
Одлука о избору најповољније понуде за набавку услуге заштите на раду за потребе ШГ 'Градишка' 26.09.
27. Sep 22
10 Кориговани план набавки за 2022.годину ШГ 'Мајевица'- измјена за радове 21.09.
27. Sep 22
Одлука о избору најповољније понуде за набавку вулканизерских услуга (монтажа и демонтажа гума, крпљење гума) за потребе ШГ 'Рибник' 15.09.
27. Sep 22
Одлука о избору најповољније понуде за набавку пелета за загријавање просторија управне зграде за потребе ШГ 'Рибник' 26.09.
26. Sep 22
Одлука о избору најповољније понуде за набавку услуга поправке и одржавања возила за потребе ШГ 'Борја' 26.09.
23. Sep 22
Одлука о избору најповољније понуде за набавку течног нафтног гаса (ЛПГ) за потребе ШГ 'Лисина' 22.09.
22. Sep 22
Одлука о избору најповољније понуде у поступку набавке услуга надзора над израдом шумско-привредне основе за шумско-привредно подручје 'Калиновачко' 20.09.
22. Sep 22
ОГЛАС бр.11.16/09-0906-1030-2/22 за продају шумских дрвних сортимената путем лицитације у ШГ 'Сјемећ' 22.09.