16.03. - Обавјештење

Проводећи наредбу Министарства здравља и социјалне заштите Владе Републике Српске и Штаба за ванредне ситуације Града Бања Луке, а поводом актуелне епидемиолошке ситуације на подручју Града и уопште Републике Српске везано за нови вирус корона "SARS-CoV-2" и "COVID-19", дана 15.03.2020. године (недјеља) извршена је дезинфекција пословних просторија Дирекције ЈП-а, Одјељење Бања Лука (11. спрат).

Извршена је и дезинфекције заједничких просторија зграде Пословног центра "Интегра", а који је организовала Скупштина ЗЕВ-а и гдје је третиран дворишни простор, подрумске просторије, приземље, евакуцаони излази, степениште, просторије Мастер центра, унутрашњост лифтова и простор испред њих, вентилација, санитарни чворови и тавански простор.

У току дана биће извршена и дезинфекција просторија Дирекције Јавног предузећау Сокоцу.

Управа ЈП-а донијела је Наредбу којојм је наложено свим организационим дијеловима Јавног предузећа да у сарадњи са надлежном локалном заједницом обавезно проведу ову препоручену мјеру из дјелокруга своје одговорности.

Још једном, свим запосленим указује се на дужност и досљедност провођења свих препорука и превентивних мјера које прописује Министарство здравља и социјалне заштите Владе Републике Српске са циљем смањења ризика инфекције Корона вирусом. У том смислу неопходно је свеобухватним личним понашањем и дјеловањем повећати социјалну одговорност према другима кроз смањење кретања, успостављања контакт дистанце у физичком опхођењу, одржавање правилне репсираторне хигијене, те дневног праћења препорука надлежних институција.