24.02. - Потписани Протоколи о испоруци огревног дрвета за 2020. годину

Протоколи о испоруци огревног дрвета на одложено плаћање потписани су данас у Бањалуци, уз сагласност Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Мнистираства рада и борачко-инвалидске заштите,  између ЈПШ ''Шуме Републике Српске'' а.д. Соколац и Удружења пензионера Републике Српске, Борачке организације Републике Српске, Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске и Савеза организација и удружења ратних војних инвалида Републике Српске.  


У име Јавног предузећа протоколе је потписао в.д. директора Славен Гојковић са предсједником Борачке организације Републике Српске Миломиром Савчићем,  в.д. предсједник-а Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске Вељком Лазићем,  предсједником Савеза ратних војних инвалида Драганом Врховцем   и предсједником Удружења пензионера Републике Српске Радом Ракуљем.
Испред Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде  протоколе је потписао министар Борис Пашалић, а испред Министарства рада и борачко-инвалидске заштите министар Душко Милуновић.
Протоколима је предвиђено да се члановима ових организација и удружења обезбједи испорука огревног дрвета за 2020. годину, на одложено плаћање, на шест рата.
Прецизне количине огревног дрвета и квалитет регулисаће се појединачним уговорима шумских газдинстава и  наведених организација и удружења.

Приликом потписивања протокола, наглашено је да ће се сви проблеми који се појаве приликом реализације протокола и појединачних уговора заједнички рјешавати, али да је неопходно да се све примједбе доставе Јавном предузећу или ресорном министарству, како би се могло правoвремено реаговати.