18.10. - Посјета представника ЈП „Србијашуме“ Београд

Представници ЈП „Србијашуме“ Београд боравили су 14. и 15. октобра ове године у посјети ЈПШ „Шуме Републике Српске“ а.д. Соколац, а домаћин сусрета је било ШГ „Маглић“ Фоча.
Овом приликом разговарано је о условима у којима послују предузећа који су корисници шуме као природног ресурса, о предузимању потребних мјера ради очувања ресурса, о позитивним искуствима, али и проблемима са којима се сусрећемо у свакодневном пословању. Истакнут је значај сарадње између два јавна предузећа на пројектима који су од заједничког интереса, с посебним освртом на климатске промјене, сушење шума, болести, као и све остале пријетње од којих морамо да заштитимо шуме.


Истакнут је значај сарадње између јавних предузећа која у наредном периоду треба бити још интензивнија и то кроз реализацију заједничких програма и пројеката.
У току дводневне посјете, колеге из ЈП „Србијашуме“ боравили су у објектима радне јединице „Заваит“, а обишли су и радну јединицу „Мештрeвац“, а организован је обилазак најатрактивнијих локалитета величанственог кањона ријеке Таре.