21.03. - Округли сто „Свјетски дан шума“

Поводом обиљежавања 21. марта, Свјетског дана шума, данас ће у Бањалуци бити одржан Округли сто „Свјетски дан шума“, с почетком у 10.30 часова, у Великој сали АНУРС-а.
Тема другог по реду Округлог стола је значај и развој образовања у области шумарства, а своје радове ће презентовати професори са Шумарског факултета Универзитета у Бањалуци, Шумарског факултета Универзитета у Београду и Факултета шумарства и прераде дрвета Менделовог универзитета у Брну, као и колеге из Јавног предузећа.


На почетку Округлог стола предвиђено је потписивање Споразума о сарадњи између  ЈПШ „Шуме Републике Српске“а.д Соколац и Академије наука и умјетности Републике Српске, којим ће се  успоставити међусобна сарадња у изради пројеката, организовању заједничких научних и стручних скупова, размјени искустава и знања, као и реализацији других послова и активности од заједничког интереса. Такође, посебна пажња ће се посветити усавршавању кадрова, као и заједничким наступима у сврху унапређења науке у овој области, те изналажењу бољих рјешења за унапређење очувања и заштите шумског богатства у Републици Српској.

Округли сто организује Одбор за биотехничке науке Одјељења природно-математичких наука Академије наука и умјетности Републике Срспке у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде, Министраством за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво, ЈПШ „Шуме Републике Српске“ а.д. Соколац и Шумарским факултетом у Бањалуци.