24.2. - Потписани протоколи о испоруци огревног дрвета за 2016. годину

Протоколи о испоруци огревног дрвета на одложено плаћање потписани су данас у Бањалуци,  између ЈПШ ''Шуме Републике Српске'' а.д. Соколац и представника Удружења пензионера Републике Српске, Борачке организације Републике Српске, Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске и Савеза организација и удружења ратних војних инвалида Републике Српске.  


У име Јавног предузећа протоколе је потписао в.д.директора Ристо Марић са предсједницима удружења и организација Радом Ракуљем, Недељком Митровићем и Драганом Врховцем и замјеником предсједника Борачке организације РС Зораном Видићем. Испред Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде  протоколе је потписао министар Стево Мирјанић, а испред Министарства рада и борачко-инвалидске заштите министар Миленко Савановић.
Протоколима је предвиђено да се члановима ових организација и удружења обезбједи испорука огревног дрвета за 2016. годину, на одложено плаћање, на шест рата.
Прецизне количине огревног дрвета и квалитет регулисаће се појединачним уговорима шумских газдинстава и  наведених организација и удружења.Приликом потписивања, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Стево Мирјанић рекао је исти представљају устаљену праксу коју треба унапређивати. Реализација протокола добро функционише, а тамо гдје се појаве проблеми, потребно је заједнички тражити рјешење.
Министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић подржава овакву врсту активности, с обзиром да се ради о категоријама које су дале велики допринос друштву и треба помоћи онима којима је то заиста потребно.
Раде Ракуљ, предсједник Удружења пензионера РС нагласио је да се, према информацијама са терена, ситуација када је у питању реализација појединачних уговора поправља. Затражио је од надлежних да се размотри могућност обезбјеђивање огрева за оне који нису у могућности да плате.
Драган Врховац нагласио је да се из године у годину поправља стање када је у питању реализација протокола на терену и да велики број чланова овог удружења користи ову врсту погодности.
Недељко Митровић, рекао је да ова активност прихваћена дијелом од стране чланова Републичке организације породица заробљених и несталих бораца и несталих цивила РС, али и да има велики значај и са моралног аспекта.
Замјеник предсједника Борачке организације РС, Зоран Видић поздравио је овакву активност која има за циљ да олакша обезбјеђење огревног дрвета. Он је нагласио да се мора повести рачуна  и о  демобилисаним борацима, који не раде, а нису још увијек остварили услове за пензионисање.
В.д. директора Јавног предузећа Ристо Марић, рекао је  да Јавно предузеће кроз овакве протоколе настоји да помогне овим категоријама друштва. Такође, рекао је и да уколико  се појаве проблеми приликом реализације протокола, исте треба рјешавати заједнички.

 

Нови документи

23. Sep 19
Позив за услуге у шумарству број: 01-3302/19 од 13.09.2019. ШГ 'Рибник' исправка 23.09.
23. Sep 19
Оглас лицитација шдс ШГ 'Рибник' 23.09.
20. Sep 19
08. Извјештај о закљученим уговорима о поступку набавке радова и услуга у ЈПШ „Шуме Републике Српске“ а.д. Соколац, за мјесец август 2019. године
19. Sep 19
Упутство за кориштење и евиденцију властите потрошње, малопродаје шдс, продаје шдс физичким лицима на камионском путу и огревног дрвета за раднике ЈП
19. Sep 19
Упутство за реализацију огревног, целулозног и рудног дрвета, трупаца четинара и ситног техничког дрвета у малопродаји
19. Sep 19
Позив за услуге у шумарству број: 02-1601/19 од 19.09.2019. ШГ 'Лисина'
19. Sep 19
Позив за услуге у шумарству број: 01-2797/19 за 18.09.2019.год. ШГ 'Горица'
19. Sep 19
Одлука о избору најповољније понуде путем директног споразума за набавку канцеларијског материјала ЦГК
17. Sep 19
1172-1-3-66-3-801-19
17. Sep 19
02-1419-2-19