22.05. - Анкета План Интегритета

Обавјештавамо вас да је ЈПШ „Шуме Републике Српске“ а.д. Соколац од 28.03.2017. године започело активности на припреми и изради свог плана интегритета, у складу са Правилима за израду, увођење и спровођење планова интегритета у Републици Српској.


План интегритета је интерни превентивни антикорупцијски документ у коме је садржан скуп мјера правне и практичне природе којима се спрјечавају и отклањају могућности за настанак и развој различитих облика коруптивног понашања и других облика нарушавања интегритета у оквиру институције као цјелине, појединих организационих јединица и појединачних радних мјеста, а који настаје као резултат самопроцјене и самоконтроле изложености институције ризицима.
План интегритета је средство за повећање свијести о слабим тачкама у раду институције и одражава способност система да се одупре неправилностима које проузрокују коруптивне, етички и професионално неприхватљиве поступке. Основна сврха планова интегритета је успостављање и побољшање, односно унапређење институција.
У прилогу се налази Анкета намјењена вањској процјени која садржи питања која се односе на оцјену квалитета услуга организације као и оцјену кључних неправилности или проблема у њеном раду које уочавају грађани.
Објективност одговора је обезбјеђена на начин да се анкетирање проводи потпуно анонимно.
Овим путем позивамо све заинтересоване да изврше попуњавање Анкете. Исту можете преузети ОВДЈЕ и попуњену послати на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..
Са поштовањем,

мр Славиша Опачић, координатор Радне групе за израду Плана интегритета