04.03. - Студија о потенцијалима осталих производа у шумама Републике Српске

У организацији Јавног предузећа шумарства „Шуме Републике Српске“, а.д. Соколац, „Истраживачко развојног и пројектног центра“, Бања Лука, у Фочи (Баљево поље), 28 фебруара одржан је састанак на тему израде „Студије о потенцијалима осталих производа у шумама Републике Српске“. Састанку су присуствовали представници организационих дијелова Јавног предузећа, ангажовани као сарадници при изради студије и представници „ИРПЦ“-а који имају задатак да израде методологију која ће на најбољи начин и што реалније прикупити податке и приказати потенцијал осталих производа шума на простору Републике Српске.


Са методиком рада присутне су упознали проф. др Милорад Даниловић редовни професор на шумарском факултету Универзитета у Београду и маст.инж. Срђан Дражић, одговорно лице за израду студије испред „ИРПЦ“-а. Усаглашен је и постигнут договор о почетку и начину прикупљања теренских података, те даљим обавезама приликом израде Студије.
Уводну ријеч је имао директор Ш.Г. „МАГЛИЋ“ Споменко Стојановић који је истакао значај и потребу прикупљања осталих производа шума у ЈПШ „Шуме Републике Српске“. Скуп је, испред ИРПЦ Бања Лука, поздравио директор Срђан Кашић који је укратко све присутне упознао са обимом посла и временским роковима, до када подаци требају да буду оперативни, како би се ЈПШ усмјерило према наредним активностима које ће бити предузете како би се започело са реализацијом поменуте студије. На стручном скупу је констатовано, да се ради тачнијих података, ова студија треба претворити у мониторинг у неколико наредних година, јер због различитог времена плодоношења („пуног урода“) појединих врста није могуће утврдити реалне количине у једној години.
Шумско газдинство „Маглић“ Фоча је и овај пут на крајње професионалан и гостољубив начин обезбиједио све услове за одржавање оваквих скупова.

 

Нови документи

24. Nov 20
Одлука о отказивању поступка јавне набавке канцеларијског материјала за потребе ШГ 'Клековача-Потоци'
24. Nov 20
Позив за достављање понуда за ресторанске услуге број: 11.30/0906-687/20 од 24.11.2020.године ЦГК
24. Nov 20
Одлука о избору најповољнијег понуђача за набавку табле са натписима за потребе ШГ 'Градишка'
24. Nov 20
Позив за услуге у шумарству број: 11.21/0906-6154/20 од 24.11.2020.године ШГ 'Височник'
24. Nov 20
Одлука о избору најповољнијег понуђача у поступку набавке горива за потреба ШГ 'Зеленгора' и ШГ 'Рибник'
24. Nov 20
Одлука о избору најповољнијег понуђача у поступку набавке минибуса за потребе ШГ 'Горица' и ШГ 'Клековача-Потоци'
24. Nov 20
Одлука о избору најповољнијег понуђача у поступку набавке теренских возила за потребе ЈП
23. Nov 20
05 План набавки за 2021.годину ШГ 'Градишка'
23. Nov 20
Одлука о избору најповољнијег понуђача за набавку услуга праћења и позиционирање трактора на подручју ШГ 'Градишка'
20. Nov 20
Позив за услуге у шумарству број: 11.05/0905-4853/20 од 20.11.2020.године ШГ 'Градишка'