09.11. - Међународни сајам лова, риболова, екологије и спорта „ЛОРИМЕС 2018“

ЈПШ „Шуме Републике Српске“ а.д Соколац и ове године учествује на  Међународном сајму лова, риболова, екологије и спорта „Лоримес 2018“ који се одржава у оквиру „Јесењег сајма 2018“ у периоду од 15. до 18. новембра.


Јавно предузеће изложиће експонате и трофеје дивљачи из ловишта чији је корисник преко својих организационих дијелова. Посјетиоци ће имати прилику да се упознају које су то врсте дивљачи најзаступљеније у ловиштима Јавног предузећа, као и са осталом понудом ловишта. Свој производни програм ће  представити и Центар за сјеменско-расадничку производњу.
У оквиру Сајма биће одржано и друго такмичење сјекача – моториста , у периоду од  15. до 16. новембра 2018 године.  Почетак такмичења предвиђен је за 09.00 часова, а обухавта сљедеће дисциплине:
1.    Окретање водилице и замјена ланца
2.    Комбиновано пререзивање
3.    Прецизно пререзивање
4.    Кресање грана

Такмичење има за циљ и да промовише  вјештине, спортске амбиције, превенцију  незгода, као и развијање пријатељства између свих учесника. Такође, такмичење представља  прилику за упознавање јавности са радовима који се изводе у шуми у процесу приоизводње дрвних сортимената.
На такмичењу се примјењују услови из Правилника за такмичење сјекача-моториста, упутства које ће дати судије и важеће смјернице из области безбједности и здравља на раду.
Овим путем вас позивамо да нас посјетите у току трајања „Јесењег сајма 2018“ -   „ЛОРИМЕС 2018“!